Australian Labradoodle Club Nederland

© 2018 Australian Labradoodle Club Nederland

Tekstvak: Contact: labradoodleclub@hotmail.com
Tekstvak: Home
Tekstvak: Wie zijn wij
Tekstvak: Activiteiten
Tekstvak: Rasbeschrijving

Doodle post

Tekstvak: Tips & info
Tekstvak: Links

Doodle post

“Bij de begeleiding van kinderen en volwassenen in mijn praktijk werk ik met mijn Australian Labradoodle McGee. Wij hebben hiervoor de samen opleiding Animal Assisted Therapy bij Pets4care gedaan. 

Wat is de meerwaarde van de aanwezigheid van McGee in mijn praktijk?

McGee reageert heel direct en volstrekt natuurlijk op het gedrag van volwassenen en kinderen. Ze weerspiegelt het menselijk gedrag. De reactie van McGee op iemand maakt snel duidelijk wat er speelt. Ze laat bijvoorbeeld heel onduidelijk, onrustig  gedrag zien wanneer de cliënt geen grenzen stelt of geen ruimte inneemt. En anderzijds zoekt ze contact wanneer de cliënt bijvoorbeeld de emotie krampachtig inhoudt. In het contact met McGee kun je zo heel goed oefenen om in verbinding te komen met je (echte) zelf. Ze fungeert als co-therapeut. Bij een echt en authentiek signaal reageert ze zoals je voor ogen had. Geef je een half of onduidelijk signaal dan gebeurt dat niet. Ze is net als andere honden onbevooroordeeld en onvoorwaardelijk aanwezig in het contact Werken met een McGee is een leuke en speelse manier om het effect van je gedrag te leren kennen en (nieuwe) vaardigheden te oefenen. Vooral  voor kinderen werkt het drempelverlagend. Uiteraard werk ik alleen met de hond als de volwassenen of het kind dat wilt.”

 

Conny Hoogeveen

“Hallo, ik ben Freek en zoals je ziet ben ik erg mooi. Mijn vrouwtje wil graag bloemen fotograferen, maar dat vind ik echt flauwekul dus dan ga ik er altijd maar bovenop liggen.

Verder zijn ze hier best geschikt maar het probleem is wij hebben hier helemaal geen Doodlemaatjes in de buurt wonen. Nu heb ik ontdekt dat het spelen met andere Doodles echt ontzettend leuk is. Poedels kunnen er eventueel ook nog wel mee door maar andere rassen vinden mij vaak een beetje lomp. Dat ben ik natuurlijk helemaal niet maar ze snappen gewoon niet dat het veel leuker is om een beetje vrij te worstelen dan alleen maar achter elkaar aan te rennen.

Nu ben ik benieuwd of ik via deze site contact zou kunnen maken met Doodle vriendjes of vriendinnetjes in de buurt van Tiel. Zelf ben ik een standaard (raar woord, want ik ben alles behalve standaard) en ben ik net

3 jaar geworden. Zou jij het leuk vinden om met deze toffe peer een keertje af te spreken? Stuur dan een mailtje naar mijn vrouwtje Edith.”

 

Reacties graag e-mailen naar labradoodleclub@hotmail.com

“Hallo, 

Je zou denken dat ik een echte waterrat ben, maar nee alleen tot aan mijn buik wil ik best het water in..... ik wil wel bodem voelen.

Gelukkig mocht ik op deze fluisterboot in Giethoorn heerlijk voorop staan: met mijn neus in de wind!”

 

Pootjes van Lady

“Hallo Doodlepost (Gommel Binzel Tressel) vanuit Valkenswaard,

Even ons "zusje" voorstellen: Tressel. Ze is nu een jaar oud en een echte rode knuffelbeertje. Samen rennen we heel wat af in de bossen rond Valkenswaard. Alle 3 hebben we het diploma GH. Tressel had het al binnen een jaar gehaald maar ja ze had een "heel goed" voorbeeld hahaha. Helaas is onze eigen site (Gommel-binzel.nl) uit de lucht maar misschien gaan we eind dit jaar weer iets opstarten.”

 

Dikke knuffels aan iedereen

GoBiTres

“Beste Labradoodle post, Doodles en lezers,

 

Graag wil ik me even voorstellen: ik ben Yip en 5 maanden oud. Ik kom bij Dogs Paradise vandaan. Mijn baasje heeft al eens eerder post geplaatst, maar dat ging toen over Marley. Helaas is Marley overleden terwijl ze nog maar drie jaar  was. Marley was een volledig opgeleide hulphond. En was daar supergoed in. Totdat ze zelf ziek werd.

Zes weken na haar dood ben ik gekomen. Mijn baasjes zijn superblij met mij. Heb het ook erg naar mijn zin bij hun,  ben dan ook wel vreselijk lief voor ze. En ik help hun om over het verlies van Marley heen te komen.

Ook heeft de zorgverzekering een akkoord gegeven om mij op te leiden tot hulphond. Het betreft een hele dure opleiding, dus dat ze het goedkeuren is wel een feestje waard geweest! Dus met andere woorden ik heb nu al les ;-)

Bulters Mekke is de hulphonden school die mij opleidt, en dat gebeurt allemaal bij ons thuis. En ik ben zo slim, …dus dat beloofd nog wat. Over een half jaar mag ik pas de echte hulphond handelingen doen, ik moet natuurlijk eerst nog groeien. Maar de basis dingen worden mij al aangeleerd, en daar draai ik mijn poot niet voor om!”

 

Groetjes Yip, Gert & Linda

“Dag doodle-baasjes,

Wij zijn Dorus en Noona, wonen in België in de bosrijke omgeving van Waasmunster. Dorus is geboren op 12 juni 2012 bij Thea van The Didgeri-Doodle in Vijlen. Noona is geboren op 11 juni 2014, ook bij Thea van The Didgeri-Doodle.

Dorus is een heerlijk knuffelbeertje met een pittig karakter, wantrouwig naar vreemden toe en Noona 's kleine grote broer die dan weer een ongelooflijke knuffelkont is en iedereens vriend.

Dorus en Noona zijn beste vrienden en onafscheidelijk.”

 

“Hallo,

Ben een Australian Labradoodle (Jelle) van 7 maanden oud. Woon bij mijn baasjes Gerrit en Sjoukje en Labrador Tessa van 13 jaar in Bolsward. Heb het reuze naar mijn zin.

Soms heb ik een date met mijn vriendinnetje Freya, ook een Doodle. Woont sinds kort ook in ons mooie stedsje. Is bijna 13 weken oud.

Kortom, ik ben een gelukkige Australian Labradoodle. Woeff.”

 

Groeten Jelle

 

“Hallo,

Ik vind het leuk om iedereen te laten zien hoe mooi onze Australian Labradoodle, Shiva geschilderd is! Monique van wijk heeft haar geschilderd. Wij zijn trots op het schilderij!”

 

Groet, Okje en Marja

 

“Hai allemaal,

Met het regenachtige weer probeer je de wandelingen zo goed mogelijk tussen de buien door te plannen. Maar bui of geen bui, als je ze van het bos mee terug neemt, is in ieder geval de helft nat en vuil. Volgens mij is er in de rasbeschrijving vergeten dat er ook varken is ingekruist.

Maar ze hebben het gelukkig wel naar hun zin :-)”

 

Groet, Jörgen

 

“Hallo,

Ik ben Sunny uit Dordrecht.

Ik ben op 5 mei 2015 geboren in Biezenmortel bij Dog’s Paradise, maar woon nu alweer 5 maanden in Dordrecht. Ik ben thuis een bazuinengeltje; heel rustig en ik heb nog bijna niets gesloopt, maar buiten kan ik heerlijk los gaan. Speuren en snuffelen vind ik helemaal te gek, dat vind ik zelfs zo leuk dat ik bij de hondencursus niet echt oplet. Ja zeg nou zelf: moet ik netjes gaan zitten terwijl er allemaal heerlijke geurtjes in dat gras zitten, dat kan toch niet. Maar het leukste vind ik het om met andere honden te spelen en dan het liefst in de modder, zodat mijn bazin ook wat te doen heeft. Ik kijk dus al erg uit naar de wandelingen met allemaal soortgenoten. Dat gaat vast een groot feest worden.”

“Hoi allen!

Ik ben Limo de Leeshond en wil graag wat vertellen over mijn mooie taak.

Eén ochtend in de week ga ik naar een supergezellige basisschool voor speciaal onderwijs en daar zijn de allerleukste kinderen! Deze kinderen komen om de beurt bij mij en dan lezen ze aan mij voor uit hun boek. De kinderen vinden mij erg leuk en lief, en omdat ik zo graag naar hen luister groeit hun zelfvertrouwen en lezen ze met meer plezier. Daarna krijg ik van mijn leesvriendjes dikke knuffels en ook wat brokjes, wat een feest!

 

Vanochtend lag ik zo lekker te luisteren naar mijn leesvriendin dat ik mijn hoofd op haar boek legde. Toen kreeg ik een dikke kus en zei ze dat ik de allerliefste hond van de hele wereld ben (wist ik al lang, ahum).

Lieve doodles, als jullie dit lezen, vraag snel of jullie baasjes dit ook met jullie gaan doen, want het is echt heel leuk! Kijk snel op: moniquevanslooten.nl/lezen-met-limo/wat-doet-een-leeshond

 

Warme doodlegroet, Limo en baasje Monique

“Hai allemaal,

Tijden veranderen. Toen wij begin 2008 startten met de ALCN was er een grote behoefte om iets over de belevenissen van jezelf en je Australian Labradoodle(s) te vertellen. Speciaal daarvoor waren de pagina´s Doodle post. Er werden toen bijna dagelijks nieuwe berichten geplaatst.

Inmiddels heeft Facebook de functie om iets gezelligs te vertellen en ervaringen te delen ruimschoots overgenomen. En met veel meer mogelijkheden. Daarom is dit het laatste bericht op deze pagina Doodle post.

Iedereen hartelijk bedankt voor de bijdrage. We ontmoeten je graag bij een van onze activiteiten.”

 

Olga, Babette en Jörgen